A continentalos Sánta János bevásárolta magát a Napi Gazdaságba

2015.06.24. 16:36

Sánta János, a Continental Dohányipari Csoport elnöke lett a Napi Gazdaság kiadójának 49 legújabb tulajdonosa – írja a Válasz.hu. A hódmezővásárhelyi, Lázár Jánossal is jó viszonyt ápoló üzletember június 11-én szerezte meg a napilap 49 százalékos tulajdonrészét Liszkay Gábortól, 69,76 millió forintért.

A Continental Csoporthoz tartozik az a Tabán Trafik Zrt., ami nemrég a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-vel együtt kapott jogot arra, hogy a magyarországi trafikok kizárólagos nagykereskedője legyen, amivel hatalmas bizniszt adott ennek a két cégnek a kormány.

Bár Sánta korábban tagadta, hogy komolyabb köze lenne Lázárhoz, a Válasz.hu szerint azzal, hogy bevásárolta magát az új Magyar Nemzetnek szánt Napi Gazdaságba, azzal a miniszterelnökséget vezető miniszter pozíciója erősödik a médiában.

A Napi Gazdaság még áprilisban került Liszkay Gáborhoz, azelőtt a Századvég tulajdona volt, és így Habony Árpád hatása lehetett erős. Habony azóta létre hozta saját médiacégét Modern Media Group néven, aminek ingyenes hetilapját a Századvég kommunikációs igazgatója, Keresztesi Péter menedzseli.

És hogy bezárjuk a kört, a dohánynagykerekben is megjelenik Habony-kapcsolat, a másik nagy nyertes BAT felügyelőbizottságában ugyanis nemrég az a Lánczi Tamás kapott helyet, aki Habony Londonban bejegyzett tanácsadócégének is az ügyvezetője.