Végleges: július 31-én bezár Gattyán luxusáruháza

2015.06.29. 20:30 Módosítva: 2015.06.29. 20:31

Kétéves működés után július 31-én bezár az Andrássy úti Il Bacio di Stile nevű luxusáruház, közölte a tulajdonos, a pornómilliárdos Gattyán György cége. A Docler csoport közleménye szerint Gattyán nem finanszírozza tovább a veszteségesen üzemelő áruházat. A veszteségesség okaként az Andrássy út megcsappant turistaforgalmát és a költséges üzemeltetést említi.

Az áruházban nagyjából százan dolgoztak. A közlemény szerint a csoportos létszámleépítésről a cég tájékoztatta a munkaügyi hivatalt, és több tucatnyi dolgozót tovább foglalkoztatnak majd a Docler csoport más cégei.

A beruházásra az elmúlt hét évben 18 milliárd forintot költött Gattyán. A többségi tulajdonos és az áruház ügyvezetése egyelőre nem döntött a műemlékvédelmi oldalom alatt álló épület jövőjéről.

Az Il Bacio di Stile a bezárásig hátra lévő egy hónapban kiárusítja a készleteit, a luxustermékeket akár 80 százalékos leértékeléssel fogják árulni a docleres közlemény szerint.

Az áruházat építtető és fenntartó Docler csoport kommunikációs vezetője szerint nincs összefüggés a bezárás és a három héttel ezelőtti adóhatósági vizsgálat között. Nemes szerint a NAV-vizsgálat kizárólag az áruház back office részlegét érintette, és a vizsgálatban érintett társaságuk továbbra is működik, és segíti a NAV munkáját.

Az Il Bacio di Stile 2013 szeptemberében nyílt meg.

A luxusháborúnak vége, nincs fényűzőbb áruház Magyarországon