Írja meg, mi van Görögországban!

2015.06.29. 11:17 Módosítva: 2015.06.29. 11:18

Az is elég ritka és tanulságos, amikor egy ország csak simán becsődöl, de eurót használó uniós ország még nem csinált ilyet. Az az erős, hogy nem csak mi és a görögök nem tudjuk, hogy mi fog lezajlani ilyenkor, de az EU se nagyon. Legalábbis nyilvános terv nincs arra, hogy mi teendő akkor, ha valaki kizúg az unióból.

Épp ezért írja meg nekünk a tema+gorog@index.inda.hu-ra, amit tapasztal arrafelé, szinte minden érdekes, amit most szerte Görögországban hallani és látni.

Süt a nap, pörög a strand és senki nem tűnik izgatottnak amiatt, hogy pár nap múlva eltűnhet a megtakarításainak jó része? Vagy majd úgyis lesz valahogy? Vagy mindenki kimenekítette már a mozgatható javait?  Mit gondolnak a jövőről, a kormányukról, az EU-ról vagy az államadósságukról a helyiek? Van aki hergeli magát a tüntetésekre, sztrájkokra? Működnek a kompok, be kell fizetni az iskolai tábort, sokan mennek kannával tankolni, van bőven liszt a boltban, engedékenyebb a rendőr?  

Írjon meg bátran minden érdekes vagy meglepően unalmas eseményt! A helyszínen lévő riporterünk is figyel, de azt is nyugodtan írják meg, ha valami másképp van vidéken vagy mondjuk a nyaralóhelyeken.