Töröltek egy budapesti járatot a görög válság miatt

2015.07.02. 22:24

A fizetési nehézségek miatt a SkyGreece Airlines járata ma már nem indult el sem Thesszalonikiből, sem Torontóból - tudta meg a Vs.hu. A portál által a Twitteren elcsípett pletykát a Budapest Airportnál is megerősítette nekik. A kanadai tulajdonú légitársaság heti egy tengerentúli járata, ami Budapestet is érinti, nem indult el. A tervek szerint szombaton bepótolják a most kimaradt utat, jövő csütörtökön pedig már ismét menetrend szerint indul Torontóba és vissza a repülőgép.

A SkyGreece Airlines budapesti képviseletét ellátó B2Sky Hungary Kft. tájékoztatása szerint a problémát az okozta, hogy a görög állam korlátozta a határon átnyúló banki átutalásokat. Márpedig a légitársaság Görögországban bejegyzett cégének ki kellett volna fizetnie azt a kerozint, amivel külföldön töltik fel a repülőt. Ezt azonban a görög hatóságok nem engedélyezték. A VS.hu úgy tudja, hogy a kanadai tulajdonosok közvetlenül a görög pénzügyminisztériummal tárgyalnak a megoldásról.

A görög Aegean Airlines járatai közül is töröltek már néhányat, a korlátozás a hosszabb útvonalakat érinti, mert a rövidebb távokat végig tudják repülni az otthoni tankolással.