A gyorséttermekben ne lehessen SZÉP-kártyázni?

2015.07.06. 07:11

Nem örülnek a turisztikai vállalkozások, hogy a SZÉP-kártya felhasználásában elbillent az egyensúly a vendéglátóhelyek felé, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) átalakíthatja a rendszert.

A Napi Gazdaságnak a turizmusért felelős helyettes államtitkár, Ruszinkó Ádám azt mondta, a SZÉP-kártya bevezetésének célja eredetileg a belföldi turizmus élénkítése volt, ehhez képest az évek során a vendéglátás célú felhasználás egyre dominánsabbá vált.

Az ágazati szereplők többször szóltak már, hogy a folyamat nem a kedvükre való, ezért több olyan javaslattal is előálltak, amelyek előnybe hoznák a szálláshelyeket az éttermek kárára. A minisztérium mérlegel minden beérkezett elképzelést, módosítási javaslatot, jelenleg azonban nincs napirenden a kártyarendszer átalakítása - mondta Ruszinkó Ádám.

A Napi Gazdaság szerint a szállodásoknak van olyan javaslata is, amely nem minden étteremtípust sújtana a felhasználás szigorításával, de a gyorséttermeket például biztosan. A lap úgy tudja, hogy ez a verzió a kormánynak is tetszik.