Milliókra büntetik a tohonya cukrászt

2015.07.21. 10:09

Rágcsálók ürüléke, lejárt alapanyagok, kosz és penész - ez a látvány fogadta a Nébih ellenőreit egy budapesti cukrászdában, ahová ellenőrizni mentek ki, majd 2,7 tonna készterméket és alapanyagot foglaltak le. A cukrászdát egyébként valaki felnyomta a hivatalnál.

A sütemények - krémesek, puncstorták - a takarítatlan üzemben készültek, ráadásul nem is tartották megfelelő módon hűtve azokat. Egy helyen tárolták a hulladékot, az alapanyagokat és a késztermékeket, miközben az élelmiszerek csomagolására használt anyagok felülete is poros volt.

Az alapanyagok egy része, a félkész termékek és késztermékek többsége jelöletlen volt, ráadásul az üzemben jogszabályellenes módon még visszadolgozási tevékenységet is végeztek. A cukrászda tulajdonosa milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Frissítés: Bár a Nébih nem nevezte meg a közleményben a vállalatot, egy a hvg.hu által kiszúrt, jogsértésekről szóló lista szerint az Ice Cake Tortás Kft-ről lehet szó, amelynél egy XXIII. és egy VI. kerületi címet is megjelöltek.