Gaskó: Hecckampány folyik ellenem

2015.08.27. 09:06

Gaskó István szerint ő nem is költötte jogosulatlanul a vasutas szakszervezet millióit, mindennel el tud számolni.  A Liga szakszervezeti szövetség elnöke és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet (VDSZSZ) korábbi elnöke a Népszabadságnak vallotta be tételesen, hogy honnan is volt a pénz az Audijára, a luxusnyaralására és egyebekre.

Mint azt megírtuk, a VDSZSZ jelenlegi vezetője, Halasi Zoltán azt állítja, hogy több visszaélést talált a korábbi elnöknél, aki szerinte hotelszámlákat, százezres éttermi fogyasztásokat, irreális tankolásokat és nászutas kiadásokat fizethetett a vasutasok pénzéből, összesen tízmilliós károkat okozva.

Gaskó szerint az egész csak egy hecckampány, amiben amúgy az őt vádolók jogszerűtlenül tartják maguknál az iratokat, amikkel az állításaikat bizonyítják. A VDSZSZ-t 25 évig vezető Gaskó szerint:

  • Az Audi A6-ost egy meg nem nevezett külső támogató fnanszírozta a szakservezetnek, aki kifejezetten szolgálati autóra adta a pénzt, másra nem is lehetett volna felhasználni.
  • Azt Gaskó nem tartja kizártnak, hogy tényleg elautózott 15 millió forintnyi üzemanyagot öt év alatt, amit tényleg a vasutasok fizettek, de azért, mert ennek a 90 százalékát hivatali ügyek miatt költötte el. Olyan is volt emlékei szerint, hogy a benzinkúton véletlenül kétszer számolták fel a tankolását.
  • "Kizárt dolog", hogy tényleg összehozott volna két főre egy 175 ezer forintos éttermi számlát, ahogy azt Halasiék állítják, szerinte inkább 12 emberre jöhetett össze ez a számla, ami - mivel hivatalos ebéd volt - tényleg a szakszervezet pénzéből ment.
  • Budapesti luxushotelben biztos, hogy nem éjszakázott, de olyan volt, hogy külföldi vagy belföldi tárgyalópartnerek szállodáját kifizette a VDSZSZ.
  • Ami pedig az "előnászutat" illeti: Gaskó azt mondta, Gaskó megjegyezte: volt, hogy a szállodákban tartott tárgyalásokra elkísérte egy "fontos pozícióban lévő munkatársa", aki egyébként később a felesége lett.

Hogy így volt, vagy sem, az idővel ki fog derülni, mert Halasiék feljelentést tettek a rendőrségen, ahol már elrendelték a nyomozást nagy vagyoni kért okozó hűtlen kezelés miatt.