Több ezer embert küld el az UniCredit csoport

2015.09.04. 10:28

Újra felmerült az UniCreditnél a leépítések lehetősége, ezúttal 10 000 munkahelyet szüntetne meg a cég, 15 500-ra emelve ezzel az elmúlt négy évben elbocsátottak számát. A döntés a nyereségesség növelése érdekében születne meg, írta a portfolio.hu.

A bank ezzel a lépéssel alkalmazottjainak 6,8 százalékát bocsátaná el, a leépítések elsősorban a németországi és olaszországi ágazatait érintenék az egyébként olasz székhelyű cégcsoportnak.

A tervezet még nem publikus, ezért a számok és az érintett országok változhatnak - mondta az egyik bankhoz közel álló forrás. Hivatalosan az UniCredit nem kommentálta a híreket, viszont Federico Ghizzoni, a cégcsoport vezérigazgatója által még júniusban tett nyilatkozat szerint az UniCredit dolgozik azon, hogy költségeit csökkentse, a nyereségét növelje, és új piacokon terjeszkedjen.

Az UniCreditnél bejelentésük szerint 2014 márciusa óta zajlanak az átstrukturálások, a cégcsoport célja, hogy a 2018-es évi nyereségük 6,6 milliárd euró legyen. Fabrizio Bernardi, a Fidentiis Equities egyik elemzője szerint 10 000 alkalmazott elbocsátása körülbelül 10%-al növelné a bankcsoport nyereségességét.