Vilma
-8 °C
3 °C

Ezek a cégek kommunikálhatnak el 25 milliárdot az állam pénzéből

2015.09.10. 13:26

A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően a következő cégek végezhetik majd az állami cégek kommunikációját és arculatformálását összesen 25 milliárdért:

  • Egyesült Reklám Konzorcium – HG 360 Reklámügynökség Kft. + Affiliate Network Kft.
  • Trinity-SPRINT Konzorcium – Trinity International Communications Kft. + SPRINT Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft.
  • Mindshare Médiaügynökség Kft. – HAB Advert Kommunikációs Ügynökség Kft. – Goodwill Communications Kft. Konzorcium

A nyertesek neve a friss Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A cégek már eddig is sikeresen szerepeltek az elmúlt évek közbeszerzésein. A Trinity International Communications annak a Kuna Tibornak a frissen alapított cége, aki Szijjártó Péter külügyminiszter régi barátja:  Kuna előző cégével, a Young & Partnersszel is egymás után nyerte a tendereket: 2010 és 2014 között kilencet nyert egyedüli indulóként. A Y&P és a Trinity együtt pedig mostanában szerződött 2,8 milliárd forintra a Szerencsejáték Zrt.-vel.

A HG 360 reklámügynökség Rogán Antal frakcióvezető Pasa parkbeli szomszédjának, Csetényi Csabának a cége. Csetényi korábban azzal keltett feltűnést, hogy összesen kilenc trafikkoncessziót nyert el, a HG 360 pedig 2013-ig 1,5 milliárd forintnyi közbeszerzést húzott be. Az utóbbi időben a bevándorlásügyi plakkátampányon kaszáltak nagyot Rogán exkerületében, ugyanis ők nyerték a belváros-lipótvárosi plakátolásra kiírt 300 milliós közbeszerzést is.

A harmadik szereplő, a Mindshare Médiaügynökség tavaly a BKK-val kötött egy 244 milliós szerződést közlekedésszervezési és fejlesztési munkálatokra, viszont már a baloldali kormányok alatt is bőven kapott zsíros állami megbízásokat. 2008-ban például egyedüliként vittek el egy kétmilliárdos média+pr-tendert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban. 

A 25 milliárdos keretmegállapodást már alá is írták, vagyis mostantól több milliárdért vehetnek majd hirdetéseket a kormánynak. A területet korábban uraló, de időközben a pikszisből kiesett Simicska Lajos cégei már el sem indultak a tenderen.

Az NKH áprilisi kiírása szerint nyolc feladatra (kutatási feladatok, grafikai tervezés, integrált reklámügynökségi szolgáltatások, PR-ügynökségi szolgáltatások, online kommunikációs és közösségi média szolgáltatások, gyártás, médiatervezés és -vásárlás) kerestek ügynökségeket, a megbízások 12 hónapig tartanának, amiket az NKH akár külön közbeszerzés nélkül is még 12 hónapra hosszabbíthatnának.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!