Listát vezetne a NAV a játékfüggőkről, nem engednék be őket a kaszinóba

2015.09.16. 08:20

Üres játéktermeket hozhat egy új kormányrendelet, a játékfüggőknek ugyanis megtiltanák, hogy játsszanak. A Magyar Hírlap legalábbis arról ír, hogy elkészült egy olyan rendelettervezet, amely szerint nem léphetne be a kaszinóba az, aki játékfüggő, de még online sem játszhatna. A nyilvántartást a szenvedélybetegekről a NAV vezetné.

A lap szerint a kaszinóban, a kártyateremben, a távszerencsejátéknál és az online kaszinóknál is azonosítania kell a szervezőnek játékost, és le kell kérdeznie a játékosvédelmi nyilvántartás adatait. Ha valaki sérülékenynek minősül, nem játszhat.

Az egyelőre kicsit homályos tervezet szerint emelett a játékadó három százalékát addiktológiai ellátás fejlesztésére kell fordítani, emellett bevezetnek egy a függőknek szóló, éjjel-nappal ingyenesen hívható segélyvonalat is.

A szerencsejáték-szervező köteles lenne figyelmeztetni a túlzásba vitt szerencsejáték ártalmaira is, valamint a szenvedélybetegség kialakulásának veszélyeire. A lap információi szerint a kabinet még nem tárgyalt a dokumentumról.