Közgép: Nálunk nem talált szabálytalanságot az EU

2015.09.30. 18:14

Közleményben tagadta a Közgép azt a hírt, hogy az EU csalás elleni hivatala, az OLAF pénzügyi szabálytalanságokat talált volna a cégnél az uniós pénzből finanszírozott projektjeiben. Ahogy azt mi is megírtuk, a Népszabadság brüsszeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Közgép pályázatainál nem találtak mindent rendben, ami miatt az Európai Bizottság akár vissza is követelheti Magyarországtól az ezekre a projektekre adott támogatást.

A Közgép közleménye szerint az OLAF tényleg vizsgálta a cég projektjeit, a vizsgálat pedig lezárult, amiről a cég hivatalos értesítést is kapott, de abban nem szerepelt arra vonatkozó megállapítás, hogy a Közgépnél szabálytalanságokat találtak volna.

Cégünk ezért határozottan visszautasítja azokat az újságírói csúsztatásokat és hazugságokat, amelyek a vizsgálat megállapításaival kapcsolatban a Közgép Zrt. felelősségét felvetik.

- írják.

"Az európai uniós közbeszerzési szabályozást ismerők pontosan tudják, hogy pénzügyi támogatásra vonatkozó visszafizetési kötelezettséget az OLAF csak a közbeszerzési eljárás lebonyolításával kapcsolatban, kizárólag az ajánlatkérők felelősségének felmerülése esetén állapíthat meg."

A cég szerint a Közgép partnereivel, "a Strabag-, a Swietelsky- és Colas-cégcsoporttal, valamint más hazai építőipari cégekkel, például a Hídépítő-cégcsoporttal" a megrendelő által előírt feltételeknek és követelményeknek megfelelően, szerződés szerint, első osztályú minőségben valósította meg az elnyert projekteket.