600 ezer VW-t hívnak vissza Olaszországban

2015.10.01. 18:20 Módosítva: 2015.10.01. 20:38

Hatszázezer olaszországi autót érint a Volkswagen által elrendelt ellenőrzés a károsanyag-kibocsátás értékeit módosító szoftverek kiszűrésére - írta az MTI. Az olasz utakon közlekedő VW és a német márkához tartozó más járművek közül ennyiben lehet beszerelve az érintett szoftver.

Korábbi adatok szerint a dízelbotrány az egész világon 11 millió autót érint. A szoftverrel felszerelt autókból Olaszországban 2008 óta egymilliót adtak el. A La Repubblica.it hatszázezerre teszi azoknak a számát, amiket a VW biztosan visszahív, hogy saját olaszországi műhelyeiben ellenőrizze és megjavítsa őket.

A VW hétfőn függesztette fel dízeljárműveinek olaszországi értékesítését. Erre a német autógyár olaszországi igazgatósága utasította az olasz viszonteladókat.

Négyezer autó eladását függesztette fel a VW Nagy-Britanniában

A német autógyár brit részlegének csütörtöki bejelentése szerint lehetséges, hogy az érintett járművekbe is beszerelték a szoftvert. Az eladások felfüggesztése a Volkswagen személyautók mellett a dízelmotorral felszerelt Audi-, Seat- és Skoda-modelleket is érinti - közölte az MTI.