Kacsamáj volt igazából a libamáj

2015.11.10. 09:07

A Nébih bevont 2 tonna fagyasztott libamájat. A Kurunczi Hús több mint tízmillió forint értékű termékeivel volt egy, az élelemszeriparban megbocsáthatatlan hiba, ugyanis összekeverték az állatokat. 

A fagyasztott libamájként ugyanis jóval olcsóbb fagyasztott kacsamájat adtak el. A hivatal tapasztalatai alapján nehéz megmondani kívülről a májról, hogy libamáj-e vagy kacsamáj, ezért a csalók előszeretettel kísérleteznek vele, de a Nébih DNS-vizsgálatai viszont elég egyértelműen meg tudják állapítani a különbségeket. A lefoglalt két tonna kacsamáj mellett visszahívták a cég többi hamis libamájtermékét is a boltokból. 

A Kurunczi Hús Bt. egyébként egy felszámolás alatt lévő cég, a Hóbor Fuvar Kft. tulajdonában áll. A Hóbor Fuvar pedig egy 150 milliós árbevételű cég, évek óta negatív saját tőkével és a Vámház körúti vásárcsarnok egyik üzlethelyiségébe van bejegyezve.

Az egyik jelenlegi tulajdonos, Ferenczy Anikó a Magyar Turizmus Zrt. egyik vezetője volt 2012-től idén március közepéig a Céginfo adatai szerint.  A másik tulajdonosnak, Kurunczi Györgynek egyébként van más húsos cége is.