Vesztegetni próbált egy 83 éves asszony, hogy erkélyes lakást kapjon a nyugdíjasotthonban

2015.11.12. 11:20

Erkélyes lakás a győri nyugdíjasotthonban? Amikor a 72 éves nő megmutatta 83 éves hölgy ismerősének, hogy hol lakik, barátnője tudta, hogy neki is ilyen kell. Erkélyes lakás azonban nem jár mindenkinek. A 83 éves asszonynak például nem.

Hogy valahogy mégis megoldható, már a 72 éves nő vetette fel, fia magas pozícióban dolgozik, el tudja intézni az erkélyest a 83 évesnek is 200 ezerért, állította. A 83 éves nő hitt a befolyásos fiával kérkedő asszonynak, hozzátartozói össze is szedték a pénzt, amiből 100 ezer forintot át is adtak.

Az emlegetett befolyásos fiú azonban valójában egyáltalán nem volt befolyásos, legalábbis kezei nem értek el a győri nyugdíjasotthonig. Így aztán hiába költözött az otthonba a 83 éves új lakó, erkélyt hiába keresett a szobában, tetőtéri volt. Az asszony és hozzátartozói becsapva érezték magukat, a maradék 100 ezer forintot oda sem adták.

A győri ügyészég a közbenjárást ígérő nőt „vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés vétségével”, míg három társát „befolyás vásárlásának vétségével” vádolja.