Kerülik a párizsi reptereket a támadás óta

2015.11.26. 18:06

Kevesebben fordulnak meg a párizsi repülőtereken a múlt pénteki párizsi merényletek óta - írja a Reuters.

"Látszik, hogy hatása volt a merényleteknek a forgalomra, de egyelőre azért korai lenne azt mondani, hogy hosszabb távon is kevesebben fognak repülőre szállni" - mondta Edward Arkwright a Charles de Gaulle és az Orly reptereket üzemeltető cég pénzügyi igazgatója.

Arkwright arról is beszélt, hogy további biztonsági intézkedéseket hoznak a már korábban szigorított szabályok mellett, például már a reptér dolgozóit is átellenőrzik, hogy biztosan ne kerüljön be folyékony robbanószer a repterek területére.

Arkwright megemlítette, hogy a november közepétől február közepéig tartó időszak amúgy is az év legkevésbé forgalmas időszaka, így még az iparági szakértők is találgatnak egyelőre arról, hogy a támadások miatt visszaesik-e majd a repterek forgalma.

A ForwardKeys utazási oldal kedden arról számolt be, hogy a támadásokat követő egy hétben 27 százalékkal kevesebb jegyet foglaltak Párizsba, és az Air France is arról számolt be, hogy rosszul érintette a forgalmukat a támadás. Elemezők viszont azt is emlegették azért, hogy a 2004-es mardridi és a 2005-ös londoni támadások után viszonylag gyorsan helyreállt a forgalom.