Kiszoríthatják a Metropolt a metrókból

2015.11.30. 07:31

Simicska Lajos újabb csatára készülhet: jövőre ki akarják szorítani a BKV területéről a 330 ezer példányban nyomott ingyenes lapját, a Metropolt, írja a Népszabadság. A lap szerint nem hosszabbítanának szerződést a lappal, helyette Habony lapját hoznák helyzetbe.

A lap kiadója az az MTG Metro Gratis Kft., amelynek a TV2-ért is bejelentkező Megapolis Media a tulajdonosa. Ez pedig Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly vagyonkezelő cége. Az, amelyik Andrew G. Vajna kormánybiztossal párhuzamosan bejelentkezett mint a TV2 tulajdonosa.

A BKV-val kötött megállapodás értelmében a lapot reggelente egyenesen az utasok kezébe adják a metróban, busz- és villamosmegállókban. Sőt, az állomásokon állandó újságtartók is vannak, ahonnan kényelmesen el lehet venni a lapokat. Összesen 114 helyen osztják így. Az újság kiadója ezért havi 8,7 milliót fizet a BKV-nak, ami tud kevesebb is lenni: ha a cég az újságban hirdet.

A Népszabadság most úgy tudja, határozott szándék van a Fideszben arra, hogy a jövőben a BKV a kormányfő kommunikációs tanácsadójának, Habony Árpádnak új lapját, a Lokált hozza helyzetbe. A Lokál hetente jelenik meg félmilliós példányszámmal, leginkább postaládákban találkozhatunk vele, de osztják egyetemeknél, irodaházaknál is.

A lap megkereste a Metropol kiadójának vezérigazgatóját, de ő a folyamatban lévő tárgyalásra hivatkozva nem akart nyilatkozni. A BKV annyit mondott, a január elseje utáni terjesztésről a közeljövőben születik döntés.