1,3 milliárdért vehetnek földeket Mészáros Lőrincék

2015.12.07. 11:00

Több mint 1,3 milliárd értékű állami földet árvereznek el Felcsút környékén, ezekre licitálhatnak Mészáros Lőrinc polgármester vállalkozásai és rokonai. Mészárost egy felcsúti közösségi disznóvágáson érte utol a Népszabadság, elsősorban az állami földárverésekről érdeklődtek nála.

"Van a fejünkben egy határ, ameddig elmegyünk. Az alaplicitet tartjuk minden esetben, tehát elképzelhető, hogy ekörüli összeg lesz a vége" - mondta a vállalkozó, ezzel utalva arra, hogy nem lehetetlen, hogy végig versenyben lesznek az 1,3 milliárdot érő környező állami földekért. Mérsékelheti a költségeiket, hogy a Kajászó melletti 400 hektáros terület a 300 hektáros törvényes határ miatt már túl nagy, így annak megszerzéséről valószínűleg le kell mondjanak.

Mészáros beszélt arról is, hogy alapítványa tervezi egy vállalkozás létrehozását, amely üzemeltetné a város épülő kisvasútját. A Népszabadságtól értesült arról, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. dömperei is részt vettek az építkezésben, azt mondta, erről nem volt tudomása. Ha kint voltak a gépeik, akkor azok nem a vasút, hanem a környező, uniós pénzzel nem támogatott beruházásokon dolgozhattak, mondta, mivel a közbeszerzésen nem indultak a cégei.

Az új törvény kapcsán, amely szerint a köztisztviselők rokonai is indulhatnak közbeszerzéseken, úgy reagált, hogy szerinte nem bűn, ha valaki valakinek a rokona, "ez egy adottság".