3,5 tonna rohadó húst talált a Nébih egy budapesti nagykereskedésben

2015.12.07. 09:39

Egy budapesti húsnagykereskedést ellenőrzött november végén a Nébih. Az egység takarítatlan, a termékek jelentős része jelöletlen volt, az eljárás során több mint 3,5 tonna húst kellett a szakembereknek lefoglalni és megsemmisíttetni. A tulajdonos nagy összegű bírságra számíthat. 

A húsüzemben kereskedelmi tevékenység mellett húsdarabolást, csontozást is végeztek. Az épület mocskos, takarítatlan és zsúfolt volt. A daraboló helyiségben a kézmosáshoz nem állt rendelkezésre meleg víz, nem működött a fertőtlenítő, penészfoltos volt a hústőke, a csontgyűjtő ládában pedig légylárvák nyüzsögtek. A rossz higiéniai állapotok miatt az egység tevékenységét azonnal felfüggesztették a szakemberek.

Az ellenőrzés során a Nébih munkatársai megállapították, hogy a termékek jelentős része jelöletlen, nem nyomonkövethető, illetve lejárt szavatosságú, de találtak penészes füstölt árut is. Az akció során több mint 3,5 tonna terméket vontak ki a forgalomból és semmisítettek meg. 

A vállalkozó mintegy egy millió forintos bírságra számíthat, de az egységben a higiéniai hibákat az ellenőrzés óta kijavították, ezért újra megkezdhette működését. Aki szeret undorodni, annak itt van a korábbi állapotokat megörökítő videó:

3,5 tonna lefoglalt termék egy budapesti húsnagykereskedésben