Változnak a Széchenyi Kártya szabályai

2015.12.16. 10:55

Januártól a vállalkozások minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeihez, egy-egy hitelterméknél ez több mint 100 ezer forint megtakarítást is jelenthet, amelyet a vállalkozások további fejlesztésekbe, árukészletük bővítésére, adott esetben további munkavállaló felvételére tudnak felhasználni - közölte a programot működtető Kavosz Zrt..

A tájékoztatás szerint 2016. január elsejétől a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelnél már a teljes hitelösszegre jár a kezességi díjtámogatás, a Széchenyi Forgóeszközhitel kamattámogatásának mértéke az eddigi 2 százalékról 3 százalékra emelkedik, a Széchenyi Beruházási, Önerő Kiegészítő és Támogatást Megelőlegező Hitelek 5 százalékos mértékű kamattámogatását és a kezességi díjtámogatását a továbbiakban az állam a teljes futamidőre biztosítja a vállalkozások számára, írja az MTI.

Az 5 százalékos kamattámogatás kiterjesztése teljes futamidőre egy átlagosnak tekinthető, 30 millió forint hitelösszegű, 10 éves futamidejű Széchenyi Beruházási Hitel esetén a teljes futamidőre 3,8 millió forint, a kezességi díjtámogatás kiterjesztése pedig további mintegy 500 000 forint megtakarítást jelent a vállalkozás számára.