Így múlik el a Volkswagen dicsősége

2015.12.21. 16:19

A Volkswagen már nem törekszik a világ legnagyobb autógyára rangjának megszerzésére – jelentette ki Matthias Müller vezérigazgató a Wirtschaftswoche lapnak adott interjúban, írja az MTI.

Nekem teljesen mindegy, hogy elsők, másodikak, vagy harmadikak leszünk az eladási rangsorban

– szögezte le a Volkswagen konszern vezérigazgatója a lapnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy nem látja sok értelmét folyamatosan csak "a számokat lesni" és "egyre újabb és újabb eladási rekordokat hajszolni".

Elődje, Martin Winterkorn a világ legnagyobb autógyárává kívánta tenni a Volkswagent és el is érte, hogy fej-fej mellett állt a cég a Toyotával az eladási számokban.

A Volkswagen emissziós botrányát érintve a vezérigazgató az interjúban megjegyezte, hogy a jövőben a konszern felhagy az olyan látványos rendezvényekkel, mint amilyet a Genfi Autószalon előestéjén is tartott. "Valamivel több alázat és szerénység ezen a téren is jót fog tenni – a megtakarításról nem is szólva. Alkalmanként néhány millió euróval évente négy-öt ilyen esemény már csinos kis összegre rúg" – mondta.

Matthias Müller a vezetés és az alkalmazottak bónuszának csökkentése mellett foglalt állást az interjúban. Véleménye szerint ebben a VW márka mellett a konszern nyereségének nagy részét adó Audi és Porsche márkáknak is részt kell venniük. "Egy család vagyunk. Jó időkben is és rossz időkben is" – szögezte le.