Az MNB nyerte a jutalomosztási versenyt

2015.12.28. 09:05

A Magyar Nemzeti Bank elég bőkezűen köszönte meg a dolgozók egész éves munkáját, a Magyar Nemzet cikke szerint ugyanis a jegybank

több mint negyedmilliárd forint év jutalmat osztott ki a dolgozóknak.

Összesen 633 kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozó kapott átlagosan több mint 400 ezer forintot fejenként, erre összesen 266,4 millió forintot költött az MNB. A jutalmat kapott dolgozók között pedig alig van vezető beosztású, 87 százalékuk nem vezető, a jegybank elnöke és alelnökei pedig az MNB tájékoztatása szerint semmilyen prémiumot nem kaptak.

Azért nem kell félteni őket sem,

  • Matolcsy György például havi 2,4 milliót és majdnem félmillió forint,
  • Nagy Márton alelnök (és leendő tőzsdeelnök) közel 2 millió forintot és közel félmillió juttatást
  • Gerhardt Ferenc és Windisch László alelnökök pedig 1,7 millió forint fizetést kapnak, és még emellett majdnem félmillió forint juttatást kapnak.

Az MNB amúgy is rengeteget, havi több  mint egymilliárd forintot költ bérekre, ennek a 10 százaléka, 130 millió forint megy a vezetők bérére. 

A jegybank amúgy kiemelkedik az év végi jutalmazásokban a többi közintézmény közül, egyedül talán a Miniszterelnökség fejenként 200 ezer forintos Erzsébet-utalvány osztogatása közelíti csak meg, a Nemzetgazdasági Minisztérium 130 ezer, a Honvédelmi Minisztérium 100 ezer, a Földművelésügyi Minisztérium pedig 80 ezer forintos jutalmat oszt ki Erzsébet-utalványokban.