Árpád
-2 °C
9 °C

Állami résztulajdonú bank hitelezte a keszthelyi kikötőt üzemeltető céget

2016.01.11. 15:45

Az ötven százalékig állami tulajdonban lévő Gránit Bank 450 millió forintos hitelt adott 2014 decemberében az önkormányzati tulajdonban lévő Keszthelyi Yachtkikötő Üzemeltető Egyszemélyes Kft.-nek, írta az Átlátszó.hu. A város ezután egy héttel adta el a kikötőt az akkor még Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Nyugati-medence Kikötőfejlesztő nevű cégnek.

Orbán Viktor miniszterelnök vejének azóta már papíron semmi köze a kikötőfejlesztőhöz, kiszállt a vállalatból, az újonnan részvénytársasággá alakuló yachtkikötő részvényesei között azonban továbbra is ott van a Fidesz-közeli termálfürdő beruházó Aquaplus Kft., és az eximbankos-mehibes cégvezető, Peresztegi Márton érdekeltsége, a Marathon Kft. is.

Vezérigazgatója pedig Péter Zsolt Miklós, aki korábban az Elios Innovativ Kft.-t, vezette. (Az Elios szintén Tiborcz érdekeltség volt, később azonban a vállalkozó kiszállt, mert a sajtóban sokat támadták, amiért a cége sorra nyerte a közbeszerzéseket.)

A részvénytársasággá alakult Keszthelyi Yachtkikötő székhelye 2014 december 9-ig a tóparti önkormányzatoké volt, december 11-én a földhivatal két jelzálogot is az ingatlanra vezetett, majd a fideszes vezetésű keszthelyi önkormányzat december 15-én adta el a céget. A hiteleket a Gránit Bank nyújtotta, amelyben az állam 49,9 százalékban tulajdonos.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.