Eufrozina, Kende
7 °C
21 °C

6500 embert rúg ki a GE

2016.01.13. 15:37

Frissítés: A magyar GE kérdésünkre elmondta, a  javasolt európai átszervezés legnagyobb részére a közép-kelet-európai régión kívül kerül sor. Magyarországon várhatóan maximum 40 munkahelyet érint.

A General Electric (GE) azt tervezi, hogy a következő két évben 6500 munkahelyet szüntet meg Európában. A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező multinacionális, technológiai és szolgáltatás profilú vállalat franciaországi leányvállalatának egyik szóvivője szerdán közölte, hogy a konglomerátum szerkezetátalakítási terve több európai országot is érint, és a 35 ezer munkavállaló közül 6500-at bocsáthat el.

000 Par2864884
Fotó: Sebastien Bozon / AFP

A General Electric kevesebb mint 9000 franciaországi alkalmazottja közül 765 elbocsátását tervezik, erről már kedden értesítették a szakszervezeteket, és a tárgyalásokat szerdán meg is kezdik. A vállalatvezetés a leépítésnél alapvetően az önként távozókat bocsátaná el a Párizs környéki levallois-i központjából és az áramelosztó berendezéseket gyártó üzletágból. A GE eközben fenntartja az Alstom erőművi és áramelosztó berendezéseket gyártó üzletágának megvásárlásakor tett vállalását, miszerint a következő három év során ezer új munkahelyet hoz létre Franciaországban.

Németországban akár 1700, Svájcban pedig 1300 munkavállalót küldhet el a General Electric. A GE tavaly indított mélyreható szerkezetátalakítási terve a nem európai országokat is érinti, de a vállalat nem erősítette meg azt a francia lapértesülést, hogy 10 ezer munkavállalóját bocsátaná el szerte a világban.

Eladta kiemelkedően nyereséges pénzügyi üzletágát, a GE Capitalt, hogy jobban koncentrálhasson a gyártási és technológiai tevékenységekre. Emellett világszerte építi le ingatlanbefektetéseit, hogy nyereségesebbé tegye a repülőgép-hajtóművek, erőművi turbinák, elektromos elosztóközpontok és olajfúráshoz használható eszközeinek értékesítését. A vállalat arra számít, hogy 2018-ra a bevételeinek 90 százaléka egyebek mellett a repüléstechnikai, energiaipari és vízkezeléssel kapcsolatos termékeinek értékesítéseiből fog származni. Ezeknek a területeknek az aránya 2013-ban kevéssel haladta meg az 50 százalékot az összes bevételen belül.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!