1600 új embert vesz fel a Lego Nyíregyházán

2016.01.15. 11:11 Módosítva: 2016.01.15. 12:55

A Lego bővíti nyíregyházi gyárát, a 30 milliárd forint értékű beruházás keretében a cég 1600 fővel növeli munkaerő-állományát - mondta Szijjártó Péter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Több Lego, több ember
Több Lego, több ember

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: a kormány költségvetési forrásból 4,4 milliárd forinttal járul hozzá a nyíregyházi beruházáshoz, amely azért is kiemelt jelentőségű, mert egy ilyen mértékű munkahelyteremtés rendkívül fontos az ország keleti részén. Jesper Hassellund Mikkelsen gyárigazgató, a Lego-csoport senior alelnöke elmondta: a fejlesztéssel több mint a duplájára, 250 ezer négyzetméterre nő a nyíregyházi gyár mérete, 700 új gépet szereznek be és a csomagolási kapacitást is bővítik. 

Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Kovács Ferenc, a város fideszes polgármestere közölték, hogy kiemelten fontosnak tartják a fejlesztést, ami különösen jól jön az országos átlagnál magasabb munkanélküliségi rátájú Szabolcs megyében. Nyíregyházának jó a kapcsolata a Lego-gyárral, és mindent megtesznek, hogy a mostani beruházás ugyanolyan sikeres legyen, mint a korábbiak, mondta a polgármester.