Gyöngyi
2 °C
13 °C

15 ezer autót hív vissza a Renault

2016.01.19. 13:33

A Renault francia autógyár visszahívja 15 ezer eladás előtt álló autóját, mert kiderült róluk, hogy szennyezőbbek a megengedettnél –  jelentette be kedden Ségolene Royal francia környezetvédelmi miniszter. A VW dízelbotránya után a francia kormány elrendelte, hogy véletlenszerűen teszteljék az eladásra szánt új autók szén-dioxid- és a nitrogén-oxid-kibocsátását, ezen a teszten pedig a Renault motorjai is lebuktak. A teszteket végző független bizottság múlt héten közölte, hogy a Renault esetében a vizsgálatok különösen rossz eredményekkel zárultak, de csalást lehetővé tévő szoftverekkel egyik jármű sem volt felszerelve.

A Renault szerint a 15 ezer gépkocsinál beállítási hibát észleltek, ezért visszahívják azokat, ám azt is közölte, hogy a folyamat már november elején megkezdődött. Az autógyár motorfejlesztési igazgatója szerint a probléma csak a Renault Captur Franciaországban és Európában forgalmazott, de még eladás előtt álló 110 lóerős dízelváltozatát érinti.

Az autógyár ígéretet tett arra, hogy „technikai tervet” dolgoz ki annak érdekében, hogy a járműveinek károsanyag-kibocsátása valós körülmények között is az engedélyezett értékek alatt maradjon. Ugyanakkor azt is közölte, hogy a Captur esete egyedi, és a többi típus kibocsátása nem haladja meg az engedélyezett értékeket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.