Jeromos
9 °C
26 °C

A GE is szívesen beszállna a paksi bővítésbe

2016.01.19. 16:46

A General Electric (GE) szívesen beszállna a paksi bővítésbe, mondta John G. Rice, a GE alelnöke kedden háttérbeszélgetésen, Veresegyházon. Paks II beruházáshoz a GE a teljes turbinaszigetet és a generátort is tudná szállítani, építenének a magyar termelésre és helyi beszállításra. Becslésük szerint 1,5 milliárd dollárt tehetne ki a GE beszállításának értéke.

Az alelnök szerint a magyar kormány és a GE célja egybeesnek, például az oktatás, a versenyképesség, a kapacitásfejlesztés, az exportbővítés területén. 2014-ben a GE Magyarország 1524 milliárd forint árbevételének 99 százaléka exportból származott.

A vállalat 11 gyártóüzemet, 5 kutató-fejlesztő központot és 4 üzleti szolgáltató központot működtet 11 városban, Budapesten, Fóton, Hajdúböszörményben, Kisvárdán, Nagykanizsán, Oroszlányban, Ózdon, Veresegyházon, Zalaegerszegen, Tatabányán és Szegeden. A GE több mint 10 000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, amelyből 9000 az ipari üzletágakban dolgozik, és további 1200 fő pedig a vállalat 2014-ben megnyílt budapesti Globális Üzleti Szolgáltató Központjában tölt be nemzetközi feladatkört.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!