Emánuel
3 °C
12 °C

Kivonul a McDonald's Romániából

2016.01.25. 11:07

Egy máltai cégnek adta el romániai érdekeltségeit az amerikai McDonald's. A cég azzal indokolja a kivonulást, hogy a román piac túl kicsi ahhoz, hogy közvetlen módon legyenek jelen az országban – írja a Maszol.ro a Zf.ro gazdasági portálra hivatkozva.

Ez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy mostantól nem lesznek McDonald's éttermek Romániában, csak annyi változik, hogy az amerikai McDonald's helyett a Premier Capital fogja üzemeltetni franchise-rendszerben az amerikaiak 67 éttermét. A máltai cég egyébként Románián kívül további öt országban üzemeltet McDonald's éttermeket.

A Zf.ro szerint az amerikai cég másfél éve fontolgatja a kivonulást. Korábban azt is pletykálták, hogy az éttermek orosz kézbe kerülnek, de ezt a McDonald's Romania igazgatója spekulációnak nevezte.

Magyarországon közel 100 McDonald's étterem üzemel, ezeket jelentős részben franchise rendszerben működő helyi kis- és középvállalkozások működtetik. A franchise rendszer lényege, hogy a márka tulajdonosa az üzleti tudást, a márka használati jogát megosztja az étterem üzemeltetőjével, és folyamatosan segít neki, viszont az üzemeltető saját belátása szerint dönthet az üzletvezetés részletkérdéseiről.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.