Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Év végén indul a mohácsi gigavágóhíd

2016.01.26. 07:47

Már telepítik a technológiát a mintegy 20 milliárd forintból megépülő mohácsi vágóhídra, ahol szeptemberben indulhat a próbaüzem, az év végén pedig a termelés – írja Ferjancsik Domonkosra, az MCS Vágóhíd Zrt. egyik igazgatósági tagjára hivatkozva keddi számában a Népszabadság.

A beruházás korábban két meghatározó üzletemberhez, az OTP Bank első emberéhez, Csányi Sándorhoz, valamint az egykori Wallis-alapító, ma már inkább logisztikai és energetikai vállalkozásokban – köztük a MET energiakereskedőben is – érdekelt Nagy Györgyhöz volt köthető, ám bő egy éve Csányi érdekeltsége, a Pick Szeged Zrt. közvetlenül kiszállt a projektből, írja az MTI.

Az MCS Zrt. együttműködési keretmegállapodást kötött a Pick Szeged Zrt.-vel. Ennek értelmében a mohácsi üzem elindulásával párhuzamosan a Pick szegedi egységében befejezik a vágást, a pécsi üzemben pedig a darabolást és a csontozást, vagyis az új vágóhíd az ország legnagyobb húskészítmény-előállító vállalatának alapanyag-ellátója lesz.

Korábban a kormány már döntött arról, hogy a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja, és 1,46 milliárd forintos támogatást is megszavazott a kivitelező MCS Zrt.-nek.   A beruházás megvalósításával újra a Csányi-húsbirodalom válhatna piacvezetővé a hazai húsiparban, ahol most az olasz érdekeltségű kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. foglalja el az első helyet 80 milliárd forinton felüli éves árbevétellel.  

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.