Jeromos
9 °C
26 °C

Soha ilyen jól nem keresett még az Apple

2016.01.26. 23:17
Egyszerre pozitív és negatív rekordról számol be a cégóriás.

Rekordnyereséget könyvelt el az Apple 2015 utolsó negyedévében – írta a Verge. A cég a néhai Steve Jobs alatt sem hozott össze három hónap alatt 18,4 milliárd dolláros profitot.

A cég mindezt 75,9 milliárdos forgalom mellett érte el. Az Apple 2016 második negyedére 50-53 milliárd közé teszi a várható forgalmat, ami viszont kevesebb, mint 2015 azonos időszakában, amikor 58 milliárdos volt a forgalom.

Ez viszont az elmúlt 13 év első negyedéve lesz, amikor a forgalom esik az előző év azonos időszakához képest.

A vállalat tavaly csupán egyetlen új termékkel állt elő, az iPad Pro-val. Az év végi sikerhez kellett az is, hogy meginduljon az iPhone 6S és a 6S Plus kínai forgalmazása is. Nem meglepő, hogy 2015 során a kínai piac volt a cég bevételnövekedésének motorja. A termékekben pedig az iPhone vezet, és bizonyos, hogy az Apple Watch és az Apple TV nem ér a nyomába, még akkor sem, ha egyébként nem teljesítettek rosszul. Hogy pontosan mennyire, azt nem lehet tudni, mert a pénzügyi kimutatásoknál csak az egyéb termékeknél szerepelnek.

Az Apple messze a világ legértékesebb vállalata: 728 milliárd dollárt ér, messze drágább, mint a második helyezett ExxonMobil, a maga 363 milliárd dollárjával. Az Apple értéke több mint ötszöröse Magyarország nominális GDP-jének. Hamarosan az első cég lehet, amelynek összértéke átlépi az egybillió dolláros határt. 

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.