Egyre több a magyar síelős baleset

2016.01.28. 08:31

A magyar biztosítók szerint egyre több magyarral szemben nyújtanak be kártérítési igényt külföldön, a sípályán mutatott teljesítményük miatt.

Ezért a biztosítók szövetsége azt mondja, hogy ha kötünk biztosítást, akkor érdemes lehet olyat kötni, aminél nem csak a mi kezelésünket fizetik egy szintig, ha baleset történik. Hanem, ha másban kárt okozunk, akkor azt is. 

Ha a síelés közben összetörünk valaki mást is vagy másnak a felszerelését, akkor ő perelhet minket. Ha elveszítjük, akkor pedig lehet, hogy több milliót kell a végén fizetnünk, mert meg kell téríteni a vétlen fél munkából való kiesésének költségeit, a felszerelésének kárait, a jogi képviselet árát vagy például az eljárás díjait is. 

Még arra is figyelmeztetnek, hogy nem árthat, ha síelős túránál az autóra is kötünk külön biztosítást. Az árakról annyit lehet tudni, hogy napi 300-1000 forint körül van egy hasonló utasbiztosítás, és egy középkategóriás biztosítás már tartalmaz felelősségbiztosítást is.  Annyit elárultak még, hogy külföldi útjaiknál a magyarok 35-40 százaléka köt is egyébként biztosítást, a síelők és a külföldön sportolók pedig ennél nagyobb arányban. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport