Év végéig állja a PayPal a visszaküldött cuccok szállítási díját

2016.01.28. 14:59 Módosítva: 2016.01.28. 15:06

A PayPal év végéig meghosszabbítja Refunded Returns szolgáltatását a kelet-közép-európai régió országaiban, így Magyarországon is, írja az MTI. A szolgáltatással minden PayPallal fizetett, majd visszaküldött termék után visszaigényelhető a visszaszállítás teljes költsége a visszaküldés okától függetlenül.

A szolgáltatás jelenleg világszerte 46 piacon érhető el és felhasználók milliói vették igénybe a program indulása óta. A bevezetés óta a kelet-közép-európai régió országaiban háromszorosára nőtt az igénybevevő felhasználók száma, vagyis úgy tűnik, a megoldás hatékony lehet az e-kereskedelemhez kapcsolódó félelmek eloszlatásában. A Refunded Returns egy éven belül 12-szer vehető igénybe, és vásárlásonként 9300 forint összegig fedezi a visszaszállítás költségeit.

A visszatérítés igényléséhez a PayPal weboldalán található űrlapot kell beküldeni, csatolva a szükséges dokumentumokat. A PayPal saját kutatása szerint a magyar fogyasztók 38 százaléka vásárolt már olyan terméket az interneten, amely nem felelt meg az előzetes várakozásoknak. Az elégedetlen vásárlók 36 százaléka nem küldte vissza a terméket, aminek okai közt szerepelt a visszaküldés magas költsége és bonyolultsága is.