Elemér
5 °C
16 °C

Magyar lett a Nemzetközi Energiaügynökség egyik vezetője

2016.02.02. 10:29

Varró Lászlót nevezték ki a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) vezető közgazdászának, áll a szervezet közleményében. A magyar szakember Fatih Birolt váltja a poszton, aki 2015. szeptemberében lett a párizsi székhelyű IEA ügyvezető igazgatója. 

Varró 2011-ben kezdett a szervezetnél dolgozni, mostani kinevezése előtt a szén-, gáz- és árampiaci igazgatóság élén állt, és az IEA Áram-ellátásbiztonsági Akciótervén dolgozó munkacsoportot vezette. Ez a részleg átfogó elemzéseket készít arról, hogyan lehetséges az áramellátás folytonosságának biztosítása alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiarendszerre való átállás mellett. Ezen kívül szerepet vállalt az IEA álláspontjának kialakításában a klímapolitikai célkitűzésekkel összeegyeztethető energiaelőállítás-finanszírozásról.  Az IEA előtt Varró a Magyar Energiahivatal igazgatója, majd a Mol vezető közgazdásza, később stratégiai fejlesztési igazgatója volt. 

Új pozíciójában Varró a gazdasági és befektetési osztályt vezeti majd. Az Economics and Investment Office (EIO), egy újonnan létrehozott részleg az IEA-n belül, melynek célja, hogy megalapozott és konzisztens gazdasági és módszertani támogatást nyújtson az ügynökség munkájához. Magyar szakember korábban még soha nem volt ilyen magas beosztásban az ügynökségnél.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)