Előd
5 °C
11 °C

Kevesebb fizetést kért a bankigazgató

2016.02.08. 17:03

Az egyik legnagyobb svájci bank, a Credit Suisse vezérigazgatója arra kérte a bank igazgatótanácsát, hogy jelentősen csökkentsék a bónuszát, ami 25-50 százalék közötti visszavágást jelenthet, írja a Portfolio a Financial Timesra hivatkozva.

Tidjane Thiam bankvezér bejelentése pár nappal azután érkezett, hogy a Credit Suisse 2008 óta először veszteséges volt egy egész évben. Igaz, hogy a 2,94 milliárd frankos tavalyi bukóban vastagon benne volt egy negyedik negyedévben elkönyvelt 3,8 milliárd frankos goodwill-leírás, de a menedzsment a közeljövőre nézve is borús működési kilátásokat fogalmazott meg.

Thiam tavaly júliusban érkezett a bankhoz, a fő feladata a pénzintézet "rendbe tétele", az új, költségcsökkentésekről és racionalizálásról szóló stratégiai tervet októberben jelentették be. Mint azt Thiam elmondta, a bónuszcsökkentés az egész igazgatóságon belül az ő bónuszát érinti legdrasztikusabban. Mint mondta: nem követelhet áldozatokat másoktól anélkül, hogy ne vállalna áldozatot ő maga is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.