Kevesebb fizetést kért a bankigazgató

2016.02.08. 17:03

Az egyik legnagyobb svájci bank, a Credit Suisse vezérigazgatója arra kérte a bank igazgatótanácsát, hogy jelentősen csökkentsék a bónuszát, ami 25-50 százalék közötti visszavágást jelenthet, írja a Portfolio a Financial Timesra hivatkozva.

Tidjane Thiam bankvezér bejelentése pár nappal azután érkezett, hogy a Credit Suisse 2008 óta először veszteséges volt egy egész évben. Igaz, hogy a 2,94 milliárd frankos tavalyi bukóban vastagon benne volt egy negyedik negyedévben elkönyvelt 3,8 milliárd frankos goodwill-leírás, de a menedzsment a közeljövőre nézve is borús működési kilátásokat fogalmazott meg.

Thiam tavaly júliusban érkezett a bankhoz, a fő feladata a pénzintézet "rendbe tétele", az új, költségcsökkentésekről és racionalizálásról szóló stratégiai tervet októberben jelentették be. Mint azt Thiam elmondta, a bónuszcsökkentés az egész igazgatóságon belül az ő bónuszát érinti legdrasztikusabban. Mint mondta: nem követelhet áldozatokat másoktól anélkül, hogy ne vállalna áldozatot ő maga is.