Ambrus
-7 °C
3 °C

Most aztán tényleg odacsapna a kormány az Ubernek

2016.02.10. 13:28

Úgy tűnik célba ért a taxisok lobbizása, hogy keményítsen be a kormány Uber-ügyben. Fónagy János, az NFM államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján az MTI szerint azt mondta, hogy már a kormány előtt van az előterjesztés, amely az eddigieknél jóval szigorúbban büntetné a Uber-sofőröket.

Múlt héten Szunomár Tibor, a Főtaxi vezérigazgatója az Indexnek elmondta, javaslatot tettek arra, hogy az engedély nélküli taxisoknál a jelenlegi 600 ezres bírság helyett kobozzák el az autót. Szerinte ennek lenne visszatartó ereje.

A szerdai kormányülésen pedig már tárgyalják is azt az NFM-előterjesztést, amely szerint az uberezésen kapott sofőröknek már a helyszínen levennék a rendszámát a rendőrök. Mint Fónagy a sajtótájékoztatón elmondta, nemcsak adózási gondok vannak, hanem az Uber-sofőrök semmilyen más előírást sem tartanak be.

A VS beszámolója szerint az államtitkár beszélt arról is, hogy az elmúlt hetekben a rendőrség több Uber-sofőrt is bírsággal büntetett és a NAV is több intézkedést hozott uberesek ellen. Fónagy szerint az Uber hollandiai központja minden együttműködést megtagadott, mondhatni “agresszív” volt a magatartásuk, részben ennek is köszönhető a keményebb kormányzati fellépés.

A taxisok Fónagy szerint azt szeretnék, ha magát a mobilalkalmazást is betiltanák, mivel ez “ugyanolyan illegális tevékenység, mint a gyermekpornográfia, vagy a tiltott online szerencsejáték”. Ennek a lehetőségét az NFM egyelőre vizsgálja.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.