Jeromos
9 °C
26 °C

Ön nyert egy kétszemélyes luxusutazást a török riviérára!

2016.02.10. 13:46

Megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával kapcsolatos ajánlatával az Online Resorts International Kft. és az Online Resorts Kft., írja a GVH sajtóközleményében. A jogsértésért a két társaságra 3,35 millió, illetve 10 millió forint bírságot szabott ki a versenyhivatal. 

A GVH megállapította: a jelenleg kényszertörlési eljárás alatt lévő Online Resorts International Kft. 2013 áprilisától, az Online Resorts Kft. pedig már 2012 májusától valótlanul sugallták a szállásajánlataikat igénybe vevő, erre velük szerződést is kötő fogyasztóknak, hogy meglévő üdülési jogukat értékesítik.

A vállalkozások kizárólag szóban tájékoztatták az érdeklődőket, és céljuk ígéretük ellenére kizárólag az volt, hogy saját ajánlataikat árulják a telefonos megkeresést követő rendezvényeken. A régi üdülési jogot egyetlen ismert esetben sem adták el.

A GVH súlyosító körülményként értékelte, hogy a vállalkozások teljes kereskedelmi gyakorlata valótlan tájékoztatáson alapult és egyetlen egyszer sem értékesítették a fogyasztók meglévő üdülési jogát. A GVH tavaly is több versenyfelügyeleti eljárást indítottak az üdülési jog továbbértékesítésével kapcsolatos üzleti gyakorlatok és szóbeli tájékoztatások vizsgálatára.

Last minute tengerparti nyaralások

Még nem volt nyaralni? Ősszel sem késő elutazni ezekre a gyönyörű helyekre.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon az ország legszebb vidékei közül!