11 milliárdból kap új irodaházat az MVM

2016.02.11. 10:09

Hatalmas új irodaházat kap a Magyar Villamos Művek Óbudán a régi székháza mellett. Az  épület kivitelezése az előzetes számítások alapján 10,8 milliárd forint lesz, derül ki Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési kérdésére adott írásbeli válaszból. 

Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára azzal indokolta válaszában az új épület szükségességét, hogy jelenleg az MVM cégcsoport több vállalata bérelt irodaházakban működik. Ezek havi összköltsége üzemeltetési és közműdíjak nélkül is eléri a havi 60 millió forintot 2016-ban. Az új épületnek köszönhetően a csoport összes alkalmazottja egymáshoz közel dolgozhat, és az újonnan létrejövő "energia park" az MVM-tagvállalatok mellett az energetikai szektor más szereplőit is képes lesz befogadni. 

Az új irodaházat az MVM már meglévő Szentendrei úti épülete mellé húzzák fel, a terveket Óbuda-Békásmegyer önkormányzata már jóváhagyta. A szóban forgó területre mintegy 21 ezer négyzetméter szintterületű, 1500 főt befogadni képes iroda építhető felszíni parkolási lehetőséggel és többszintes mélygarázzsal. Az irodaházat korszerű energetikai megoldásokkal tervezik megépíteni: lesz naperőmű, szürkevíz-felhasználás, hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer.

A költségeket Fónagy válasza szerint az MVM teljes egészében saját forrásaiból finanszírozza, költségvetési támogatást nem vesz igénybe.