Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Szigorodott is a csok

2016.02.11. 13:52

Kijöttek szerdán a rendeletek, amikkel módosították a csok eddigi szabályait. Ezekről bővebben itt olvashat.

Azonban van bennük egy sokak számára jelentősebb szigorítás. Akinek ugyanis régebben óta épült háza, az most pórul járt, mert az áfa-visszaigénylés számláit már csak 2015 január elsejétől fogadják el. Így az érintettek a korábban várt ötmillió forint helyett csak a töredékét fogják tudni visszaigényelni, amiről tavalyi vagy már idei számlájuk van. 

Korábban csak annyi volt megadva, hogy még használatba vételi engedély nem lehetett kiadva a házra, és 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott építési engedéllyel rendelkező új házra vagy lakásra lett volna igénybe vehető.

A csok adóvisszatérítési részénél jó tudni, hogy 27 százalékos áfánál az épp aktuális szabályozásból az következik, hogy legalább bruttó 23,5 millióról kell számlát vinni, hogy kihasználjuk a maximális, 5 milliós támogatást.

A csok szabályai ezzel a rendelettel elvileg most már tényleg véglegesedtek, a korábbi rendelet alapján a szabályokkal több cikkben is foglalkoztunk, amiket ide, ide és ide kattintva olvashat el. Az összes csokkal kapcsolatos cikkünket itt éri el egy helyen.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!