Szijjártó Péter nyugatra nyit

2016.02.16. 16:07

A keleti és déli nyitás után vagy mellett a nyugati gazdasági kapcsolatokra is jutott ideje a kormánynak, Szijjártó Péter például az MTI tudósítása szerint éppen New Yorkban van, ahol részt vett az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács alakuló ülésén. 

A tanács célja, hogy az amerikai vállalatok és a magyar kormány között olyan struktúrákat hozzon létre, amelyekkel tovább fejleszthetők a már meglévő kapcsolatok és segítse az amerikai befektetések megjelenését a magyar piacon. Erre, főleg az amerikai cégek és a magyar kormány kapcsolatinak fejlesztésére lehet is szükség, főleg, miután egy amerikai cég magyarországi kálváriája miatt végül többet között a NAV elnökét is kitiltották az Egyesült Államokból.

Szijjártó Péter New Yorkba Dallasból érkezett , ahol külön is tárgyalt több jelentős vállalattal, és újabb megállapodásokat kötött magyarországi kapacitásbővítésekről, bár hogy melyik cégekkel, az nem derült ki. Azt azért elmondta az MTI-nek, hogy az új beruházások a járműiparhoz kapcsolódó beszállítói szektorban, a pénzügyi szolgáltatások területén és az informatikai iparban várhatók.