Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Szijjártó Péter nyugatra nyit

2016.02.16. 16:07

A keleti és déli nyitás után vagy mellett a nyugati gazdasági kapcsolatokra is jutott ideje a kormánynak, Szijjártó Péter például az MTI tudósítása szerint éppen New Yorkban van, ahol részt vett az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács alakuló ülésén. 

A tanács célja, hogy az amerikai vállalatok és a magyar kormány között olyan struktúrákat hozzon létre, amelyekkel tovább fejleszthetők a már meglévő kapcsolatok és segítse az amerikai befektetések megjelenését a magyar piacon. Erre, főleg az amerikai cégek és a magyar kormány kapcsolatinak fejlesztésére lehet is szükség, főleg, miután egy amerikai cég magyarországi kálváriája miatt végül többet között a NAV elnökét is kitiltották az Egyesült Államokból.

Szijjártó Péter New Yorkba Dallasból érkezett , ahol külön is tárgyalt több jelentős vállalattal, és újabb megállapodásokat kötött magyarországi kapacitásbővítésekről, bár hogy melyik cégekkel, az nem derült ki. Azt azért elmondta az MTI-nek, hogy az új beruházások a járműiparhoz kapcsolódó beszállítói szektorban, a pénzügyi szolgáltatások területén és az informatikai iparban várhatók.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!