Mégsem Rába busz jár majd a várban

2016.02.18. 08:18

Magyar Rábák helyett török buszokkal szállíthatja Budapesten az utasait az Orangeways, mivel a még el sem keződödött azoknak a Rába midibuszoknak a gyártása, amiknek május elsejétől már utasokat kéne szállítania - írja a Világgazdaság.

A lap szerint még el sem kezdődött azoknak a Rába S 91-es, Euro 6-os motorokkal szerelt midibuszoknak (kisméretű buszoknak) a gyártása, amelyeknek május 1-jétől már utasokat kellene szállítaniuk. A BKK és az Orangeways Hungária Kft. a nyáron írt alá szerződést, a buszokat az Orangeways üzemeltette volna a terv szerint a Várban és budai vonalakon.

Korábban a Rába közölte, hogy már csak arra várnak, hogy a szeződésben foglaltaknak megfelelően megteremtődjenek a finanszírozási feltételek.Kovács Miklós, az Orangeways-csoport vezérigazgatója a Világgazdaságnak azt mondta, a cég rendelkezik a forrással, amit a finanszírozó NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. be is mutatott a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK). Kovács szerint az NHB egy típusengedélyt kért a Rábától, amit a cég nem adott át, ez lehetett a baj.

A lap szerint a török Karsan buszaiból vehet az Orangeways, de az szinte biztos, hogy május 1-ig nem jönnek meg a járművek. A Világgazdaság azt írja, hogy az Orangeways és a BKK a határidő kitolásáról is tárgyal.