Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Rengeteg pénzért reklámozza magát a kormány Habony lapjában

2016.02.18. 13:12 Módosítva: 2016-02-18 22:29:56

A Modern Media Group által kiadott Lokál című ingyenes hetilap és hírportál több százmilliós reklámbevételt könyvelhetett el tavaly csak a magyar állam jóvoltából, írja az Átlátszó. A 2015-ös alapítású Modern Media Group Habony Árpád és Győri Tibor cége, mindketten a miniszterelnök belső köréhez tartoznak, Győri korábban miniszterelnökségi államtitkár és a miniszterelnök jogi tanácsadója volt.

A szintén tavaly tavasszal indult Lokál a Simicska-érdekeltség Metropol versenytársa az ingyenes lapok piacán, és online verziója is működik. A nagy állami és önkormányzati hirdetéskampány nyáron indult mindkét felületen, az átlátszós adatigénylésekből kiderül, hogy fél év alatt több százmillió forint került így a két tanácsadó lapjához. 

A Lokállal a budapesti kerületek jelentős része szerződött, rendszeresen megjelentek benne kormányzati kampányok, tízmilliókat költöttek olyan nagy  állami cégek, mint az MVM vagy a Szerencsejáték Zrt., de jelentős hirdető volt a Magyar nemzeti Üdülési Alapítvány is. 

Néhány kampány költségeiről pontos adatok is kiderültek, így például közel 50 millióért népszerűsítették Paks 2-t, Kocsis Máté 8 millió forint kerületi pénzt költött a józsefvárosi vezetés reklámozására, az Operettszínház pedig 17 milliós barterszerződést kötött a kiadóval. 

Csak listaár volt az Operettszínház 17 milliója

Cikkünk megjelenése után a Budapesti Operettszínház közölte: az átlátszó.hu által említett 17 milliós összeg listaár, amiből jelentős kulturális kedvezményt kaptak. Így az Operettszínház médiamegjelenéseire összesen csak 2,7 millió forint + áfát, azaz összesen bruttó 3,5 milliót költöttek, ebből készpénzben 1 milliót fizettek ki, a többi barter volt.

Az összes tétel együtt elérhette akár a 670 millió forintot is, de a legkisebb valószínűsíthető összeg is több mint 200 millió,

ami elég jelentős pénzmennyiségnek tűnik alig fél év alatt egy frissen indult újságnál. 

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.