Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Újabb olajországokat minősített le a S&P

2016.02.18. 14:37

A Standard & Poor's rontott Omán, Bahrein és Kazahsztán adósi besorolásán, mert jelentősen csökkent az olajár, amitől mindhárom ország gazdasága alapvetően függ, írja az MTI. 

Bahrein államadós besorolását két fokozattal bóvliszintre, "BBB mínuszról" "BB"-re gyengítette a hitelminősítő. Omán osztályzata is két fokozattal gyengült a hitelminősítőnél, "BBB pluszról" "BBB mínuszra" stabil kilátással. A kazah minősítés egy fokozattal "BBB"-ről "BBB mínuszra" süllyedt, de negatív kilátással ami így épphogy befektetési szintnek felel meg. Kazahsztán adósi minősítését olyan tényezők is gyengítették, mint az infláció és a bankszektor stabilitásával kapcsolatos aggodalom.

A Standard & Poor's korábban leminősítette a világ legnagyobb nyersolajtermelője, Szaúd-Arábia államadós-osztályzatát is, elsősorban arra a hivatkozva, hogy az alacsony olajárak markáns és tartós hatást gyakorolnak a szaúdi költségvetési és reálgazdasági mutatókra. A hitelminősítő két fokozattal "A plusz" negatívról "A mínusz" stabilra gyengítette az olajtermelő adósi minősítését.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!