Tihamér, Annamária
19 °C
33 °C

Az Uber vezetésre buzdítja a sofőrjeit

2016.02.20. 19:46

Az Uber annak ellenére arra biztatja a sofőrjeit, hogy menjenek ki dolgozni, hogy péntek délután a rendőrség leszedte a rendszámot egy uberes sofőr autójáról. Az sms-ben azt írják, a partnereik "mindenben számíthatnak a támogatásukra".

uber

A csütörtöki sajtótájékoztatón is ugyanez hangzott el, pénteken megkérdeztük a céget, hogy pontosan mit értenek az alatt, de a kérdésre nem válaszoltak. Megkérdeztük az Ubert, hogy valóban küldtek-e ilyen sms-t a sofőröknek. 

"Az Uber már csütörtökön világossá tette, hogy folytatja a működést Budapesten. Ez az üzenet mind az utasoknak, mind az autóspartnereknek szólt. Az autóspartnereknek azt is jeleztük, hogy mindenben számíthatnak a támogatásunkra, illetve, hogy gőzerővel dolgoznunk kell azon, hogy minél hamarabb megszerezhessék a szükséges engedélyeket. Mi azt látjuk, hogy az autóspartnerek részéről is nagy a megfelelési vágy, elvégre most már 1200 magyar család megélhetése függ az Ubertől Budapesten" - írták a kérdésünkre válaszolva.

Fónagy János korábban azt mondta, hogy a kormányrendelet szerint a személyi és tárgyi feltételek hiányakor maximum 800 ezer forintos bírságot szabnak ki a hatóságok, ha valaki engedély nélkül, a szabályokat be nem tartva szállít utast Uberrel. Ebből 600 ezer lehet az engedély nélküli személyszállítás, és további 200 ezer, ha a sofőrnek nem volt adószáma sem. Pénteken és szombaton is dolgoztak uberes sofőrök Budapesten, ugyanakkor több olvasónk is azt írta, hogy néhány kerület a szokásosnál sokkal tovább tartott autót találni, vagy egyáltalán nem is lehetett.

Csodás Török Riviéra

Akár féláron utazhat idén Törökország fantasztikus tengerpartjaira.

Tunéziai nyaralásra vágyik?

Sousse, Monastir, Djerba, Mahdia hihetetlen árakon! Foglaljon azonnal!