Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

A Tigáz is kiszáll a földgázpiacról

2016.02.25. 11:37

Eladja a szabadpiaci portfólióját a Magyar Áramszolgáltató Kft.nek - írja honlapján a Tigáz. A földgázportfólió mellett a Tigáz értékesítési csoportja is átül az MÁSZ-hoz. A megállapodást  a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia.

A tranzakció lezárásával a Tigáz Zrt. befejezi szabadpiaci gázkereskedelmi tevékenységét Magyarországon. A cég szerint az eljárás semmilyen kényelmetlenséget nem okoz az ügyfélkör számára, és minden ügyfél külön értesítést kap a Tigáz Zrt. és a MÁSZ között létrejött szerződésátadás részleteiről.

"A MÁSZ széleskörű tapasztalattal rendelkezik az energiaszektorban a versenypiaci értékesítés terén, és kellő felkészültséggel bír ahhoz, hogy a továbbiakban is magas színvonalú szolgáltatást nyújtson az ügyfelek számára" - írja a Tigáz közleménye.

A nyáron még úgy nézett ki, hogy az olasz tulajdonú Tigáz nem követi a GDF Suezt és a EOn-t, és nem hagyja itt a magyar gázpiacot, amint a kormány rendelete megemeli a gáz árát. A cég júniusban elfogadta a kormány ajánlatát, de most már látzsik, hogy nem terveztek hosszú távra.

Az 1,2 millió embert kiszolgáló Tigáz az észak-kelet magyarországi, illetve a pest megyei és budapesti fogyasztók egy részét is ellátta, a mostani felállás szerint pedig nem maradt más a piacon rajta kívül csak az állami Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ).

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.