Natália
-3 °C
7 °C

Hazudott a Fidesz Sallai R. Benedek földvásárlásairól

2016.02.26. 13:04

Sallai R. Benedek, az LMP agrárpolitikusa a kormány földprivatizációs programjának egyik leghangosabb ellenzője, aki a tiltakozását a földárverések alatt is kifejezte, elég sajátos módon. Éppen ezért volt furcsa, amikor a Fidesz egy közleményében azt állította, hogy valójában Sallai az az oligarcha, aki miatt aggódni kellene a földvásárlásoknál, mert céghálókon keresztül rengeteg földhöz jutott az árveréseken. 

Ehhez képest az MTI-n pénteken a következő helyreigazítást tette közzé:

"A 2016. január 29-én megjelent "Fidesz: az ellenzéki politikusok maguk is bevásárolnak földekből" című közleményünkben azt a valótlan tényt híreszteltük, hogy Sallai R. Benedek a törvényeket megkerülve egy céghálózaton keresztül 3 millió, vagy akár (a közlemény módosítása után) 3 ezer hektárt is "szerzett" volna a termőföld-privatizáció során. Valójában Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője nem nyert el hasznosításra egyáltalán termőföldet bérletre, és nem is vásárolt semennyi földet; a liciteken csak tiltakozóként vett részt."

Mint Sallai R. Benedektől megtudtuk, a politikus megírta azoknak a médiumokat, amelyek lehozták a Fidesz közleményét, hogy ha nem hoznak le helyreigazítást, akkor sajtópert indít ellenük, mert valótlanságot állítanak. Az MTI mellett kapott ilyen felhívást még a Gondola.hu, a Híradó.hu, a Magyar Idők és a Magyar Hírlap is.  A többi lapnál eddig még nem láttunk helyreigazítást. 

Nem ez az első alkalom, hogy a jobboldali sajtó lukra futott Sallaival,

a tavaly szeptember 1-én indult Magyar Idők például már a legelső számában kénytelen volt helyreigazítást közölni, korábban ugyanis még Napi Gazdaság néven a Földművelésügyi minisztérium közleménye alapján azt írta, hogy a kormány birtokpolitikáját bíráló Sallai igazából haszonélvezője a kormány politikájának, mert állami földeket bérel és azok után támogatásokat is fölvesz magánemberként és egy cégen keresztül is. Az ügy akkor sajtóperig ment, amit Sallai meg is nyert. 

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!