Mórahalom felturbózta a csokot

2016.02.27. 09:26 Módosítva: 2016.02.27. 09:26

A kormány családi otthonteremtési programját kiegészítve saját programot hirdetett Mórahalom: 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, és 250 ezer forintig a ház tervezési költségét is átvállalja a három gyermeket vállaló családoknak - írja az MTI.

A fideszes Nógrádi Zoltán vezette önkormányzat emellett társasház-, sorház- és garzonházprogramot kínál. A családi házat építőknek 400 forintos négyzetméteráron kínálják az építési telkeket, a társasházba költözőknek pedig biztosítják az áfa-visszaigénylés lehetőségét. Emellett garzonház is épül időseknek. Az a család, amelyik nem új lakásépítésben gondolkodik, hanem egy olyan idős embertől vásárol házat, aki a garzonházába beköltözik, szintén élhet az önkormányzat biztosította kedvezményekkel.

Az önkormányzat a Mórahalomra települőknek a munkavállalásban is próbál segíteni. A város százhektáros ipari parkjában működő cégek azt vállalták, hogy lakhatási támogatással járulnak hozzá a kormány és a város által nyújtott támogatási rendszerhez.