Feltankolt OTP- és Mol-részvényekből Csányi szingapúri alapja

2016.03.07. 20:15

A Csányi Sándor közvetett tulajdonosi részesedésével működő szingapúri székhelyű Sertorius Global Opportunities Fund Pte. Ltd. a Budapesti Értéktőzsdén OTP- és Mol-részvényeket vásárolt március 4-én a Concorde Értékpapír Zrt. közreműködésével, írja az MTI. 

A BÉT honlapján hétfőn közzétett Mol-tájékoztatás szerint a Mol igazgatóságának alelnöke, Csányi Sándor közvetett tulajdonosi részesedésével működő Sertorius 70 000 darab Mol-törzsrészvényt vásárolt, darabonként 15 138,96 forint átlagárfolyamon. A Sertorius Ltd.-nek a tranzakció előtt nem volt Mol-részvénye.

Csányi Sándor közvetlen Mol-részvénytulajdona változatlanul 9500 darab maradt. Az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn arról adott tájékoztatást, hogy a Sertorius részvényenként 6284 forint átlagáron 400 000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt. Ezáltal a Sertorius Ltd. tulajdonrésze az OTP Bankban nulláról 0,14 százalékra nőtt. Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató közvetlenül fennálló részvénytulajdona az OTP-ben eközben változatlan maradt. 

A leggazdagabb magyar pozíciójában évek óta stabilan tanyázó Csányiról télen derítette ki a Forbes, hogy még annál is több pénze van, mint eddig gondoltuk, éppen a szóban forgó szingapúri alapban tartott milliárdok miatt.