Jeromos
9 °C
26 °C

Megint tüntetnek a taxisok az Uber ellen

2016.03.10. 09:27 Módosítva: 2016-03-10 09:33:53

Taxisdemonstráció kezdődött csütörtök reggel a fővárosban, a sofőrök ismét az Uber közösségi személyszállító működése ellen tiltakoznak, írja az MTI. 

A résztvevők a Hősök terén gyülekeztek, az MTI tudósítója 15, a demonstrációban részt vevő taxit számolt meg. A Főtaxi már korábban közölte, hogy a cég gépjárművei nem vesznek részt a tüntetésben. A tervek szerint a demonstráció résztvevői négy csoportra oszlanak: az egyik csoport a Budapesti Közlekedési Központhoz, egy másik csoport a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a harmadik az amerikai nagykövetséghez, a negyedik pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz hajt. Utóbbi két helyszínen petíciót is át kívánnak adni.

A tiltakozás a tervek szerint a Deák téren folytatódik, ahol 11 órától forgalomlassító demonstrációt tartanak, vagyis egy sávot elzárnak a forgalom elől. A taxik háromnegyed 9-kor indultak el rendőri felvezetéssel a Hősök teréről. 

A konfliktus előző felvonásában januárban a taxisok napokig a Deák térnél tüntettek, aminek meg is lett az eredménye: a kormány a korábbinál durvább szankciókat vezetett be az uberesek ellen. A jelek szerint azonban a taxisok egy része még ezzel sem elégedett. 

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.