Megint tüntetnek a taxisok az Uber ellen

2016.03.10. 09:27 Módosítva: 2016.03.10. 09:33

Taxisdemonstráció kezdődött csütörtök reggel a fővárosban, a sofőrök ismét az Uber közösségi személyszállító működése ellen tiltakoznak, írja az MTI. 

A résztvevők a Hősök terén gyülekeztek, az MTI tudósítója 15, a demonstrációban részt vevő taxit számolt meg. A Főtaxi már korábban közölte, hogy a cég gépjárművei nem vesznek részt a tüntetésben. A tervek szerint a demonstráció résztvevői négy csoportra oszlanak: az egyik csoport a Budapesti Közlekedési Központhoz, egy másik csoport a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a harmadik az amerikai nagykövetséghez, a negyedik pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz hajt. Utóbbi két helyszínen petíciót is át kívánnak adni.

A tiltakozás a tervek szerint a Deák téren folytatódik, ahol 11 órától forgalomlassító demonstrációt tartanak, vagyis egy sávot elzárnak a forgalom elől. A taxik háromnegyed 9-kor indultak el rendőri felvezetéssel a Hősök teréről. 

A konfliktus előző felvonásában januárban a taxisok napokig a Deák térnél tüntettek, aminek meg is lett az eredménye: a kormány a korábbinál durvább szankciókat vezetett be az uberesek ellen. A jelek szerint azonban a taxisok egy része még ezzel sem elégedett.