Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Talpra magyar, hív a wellness

2016.03.11. 20:27

A szállodásoknak nagyon jó hónapjuk lesz a március: a március 15-i és a tavaszi szünetes húsvéti hosszú hétvégék miatt kétszer is számíthatnak nagyobb rohamra. Ráadásul megkönnyíti a dolgukat, hogy lassan véget ér az ausztriai síszezon, így nem kell attól sem tartaniuk, hogy a hotelek nem azért konganak, mert vendégek nincsenek, hanem mert személyzet nincs.

Az Utazó magazin összeállításából az derül ki, hogy az előttünk álló négynapos hétvégét, majd a hóvégi ünnepet is utazással tölti a magyar. A Danubius Hotels szállodáiban (nemcsak a vidékiekben, hanem a fővárosiakban is) lényegében telt ház van mindkét ünnepi időszakra. Így aztán a lánc – ahol egyre jelentősebbnek érzik a szabadidős látogatásokat – idén árakat is emelt, egyes szobáik díja 10-15 százalékkal is magasabb, mint az elmúlt években.

Bár a mostani négynaposon főleg belföldi turistákra számítanak, a hó végén már megélénkülhet a külföldiek utazókedve is. Budapestre továbbra is főleg britek jönnek, de az erős dollár és az alacsony olajárak hatására némileg mérséklődő repülőjegy árak az amerikaiak utazási kedvét is fokozza. A belföldi vendégeik között továbbra is magas a gyerekes családok aránya.

Díjazták az év turisztikai szolgáltatóit

Az utazási magazin idén is kiosztotta az év legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat. A szállodák hat kategóriában kaptak díjakat, az év utazási irodája a Tensi lett, a legjobb turisztikai fejlesztés Eger belvárosa, a fürdők közül a Gyulai Várfürdő és a Széchenyi fürdő kapott elismerést. A teljes listát ide kattintva olvashatja.

Hasonlóan a tapasztalatok a Hunguest Hotelsnél is, ahol idén is folytatódott a már tavaly is tapasztalt, töretlenül növekvő online foglalási kedv és online fizetési hajlandóság. Az év első két hónapjában a tavalyinál több vendéget és magasabb átlagáron fogadtak, így több mint 10 százalékos az árbevétel-növekedésük.

A szolgáltatók szerint a belföldi turizmus élénkülését több tényező is eredményezi. Ezek között politikai és gazdasági hatások egyaránt vannak (gyenge forint, olcsóbb üzemanyag, félelem a terrortól, az online foglalási rendszerek növekvő népszerűsége), de még a klímaváltozás is a magyar szállodások kezére játszik ebben az időszakban: mivel a környező külföldi sípályák nem hó biztosak és a melegebb télben az elmúlt évek negatív élményei után sokan döntenek úgy, hogy nem kísérleteznek a rövidebb sí utakkal, az arra szánt pénzt inkább itthoni pihenésre költik el.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!