Árpád
-2 °C
9 °C

Folytatódhat a Buda-Cash-kártalanítás

2016.03.16. 15:23

Folytatódhat a Buda-Cash ügyfeleinek kártalanítása, mivel határidőre lezárult a vagyonfelmérés eredményének felülvizsgálata, a Hungária Értékpapír Zrt. esetében pedig a felszámoló most rendelte el a vagyonfelmérés eredményének felülvizsgálatát - közölte a társaságokat felszámoló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) szerdán az MTI-vel.

A PSFN március 2-án jelentette be, hogy felülvizsgálatot rendel el a Buda-Cashnél, mert a 2015. december 23-án közzétett adatok alapjául szolgáló külső szakértői jelentés olyan téves megállapításokat tartalmazott, amelyek egyes kiadási arányszámokat érinthettek. A felszámoló hivatalos honlapján közzétették az új kiadási arányszámokat. A Buda-Cash a következő két hétben minden ügyfelét tájékoztatja az új arányszámok alapján megállapított és a vagyonkiadás alapjául szolgáló új egyenlegéről, amelyről az ügyfélkapuval rendelkezők az ügyfélkapun keresztül, az ügyfélkapuval nem rendelkezők pedig postai úton kapnak tájékoztatást.

Az új kiadási arányszámok alapján meghatározott, hiánnyal érintett ügyfélkövetelésekről a felszámoló soron kívül tájékoztatja a Befektető-védelmi Alapot (Beva). A Hungária Értékpapír Zrt. esetében szintén a vagyonfelmérés eredményének felülvizsgálatát rendelte el a felszámoló, melyről soron kívül tájékoztatást nyújt a Beva részére. A felülvizsgálat legkésőbb 2016. március 31-ig lezárul, amelynek eredményéről a Hungária felszámolója közleményben tájékoztatja az ügyfeleket.

A PSFN tavaly december 23-án arról tájékoztatott, hogy lezárult a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír Zrt. átfogó vagyonvizsgálata, így mindkét felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató ügyfelei részére teljes körűen megkezdődhet az elérhető vagyonelemek kiadása és a Beva kártalanítása. Mint írták, mind a Buda-Cashnél, mind a Hungáriánál vannak olyan eszközök, amelyekben hiány mutatkozik, ezért a felszámoló a hatályos jogszabályok alapján, homogén csoport képzés révén határozta meg az egyes ügyfeleknek kiadható eszközöket, illetve azok kiadási arányszámát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.