Új tulajdonosa lesz a Lukoil-kutaknak

2016.03.16. 07:31 Módosítva: 2016.03.16. 07:32

Gazdát cserél a Norm Benzinkút Kft., amely a magyarországi és a szlovákiai, pillanatnyilag Lukoil márkanéven működő kúthálózat tulajdonosa, írja a Világgazdaság. Az ügyletre nem közvetlenül a kft., hanem anyavállalata eladásával kerül sor: a Normeston Group Cyprus Ltd. fölötti közvetlen és egyedüli irányítást a terv szerint az egy csoportba tartozó CEE Holding Group Ltd. és az Olympic International Holdings Ltd. veszi át. Honlapja szerint a vevő CEE Holding Group számos budapesti ingatlanprojektben is érdekelt.

A Normeston Trading Ltd. korábban a MET Zrt. tulajdonosai között is szerepelt, és közvetetten egyedüli irányítással rendelkezik a Benczúr 13. Irodaház Kft. felett is, az e cím alatti ingatlant pedig jelenleg is a MET bérli. A vásárlásra még áldását kell adnia a Gazdasági Versenyhivatalnak.

A Norm Benzinkút 2014 végén vette meg az oroszországi Lukoil 75 egységből álló magyarországi és 19 kútból álló szlovákiai hálózatát. A láncé a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piacnak mintegy 7-10 százaléka, ezzel a terület ötödik legnagyobb szereplője. A lánc egyelőre Lukoil néven fut, erre ez év végéig van módja, hacsak nem hosszabbítják meg az orosz társasággal erről kötött megállapodást.